Onderzoek schoolplaten

Schoolplaten (wandplaten en wandkaarten) zijn gebruikt in het onderwijs. Op deze pagina en op de subpagina's staat informatie over schoolplaten. Deze informatie betreft de platen en kaarten zelf, de productie van schoolplaten, maar ook informatie over de makers zoals illustratoren, redacteuren, drukkers en lithografen, kaartmakers, uitgeverijen en auterus. Deze infornatie kunt u bijvoorbeeld gebruiken als u meer te weten wilt komen over een schoolplaat die u zelf in uw bezit heeft, voor uw website of voor uw eigen onderzoek. Ik verzoek u dan wel om deze website als bron te vermelden.  (www.quk.nl) 


Uw hulp

Voor onderzoek zijn we op zoek naar gegevens over schoolplaten en over de makers. Zo zijn we op zoek naar verschillende bronnen zoals catalogi, advertenties, verslagen, onderzoeksgegevens, boeken, tijdschriften, foto's en dergelijke. Heeft u nog interessante informatie, dan zouden wij dat graag van u vernemen. (jmquakernaat@gmail.com)


De informatie die u hier vindt, betreft vooral achtergrondinformatie. Er worden ook 'series' beschreven en er zijn artikelen over bepaalde regio's of rondom bepaalde thema's. Foto's van schoolplaten per land en uitgever, vindt u op de website van Verzameling in Beeld (http://www.collectiontrade.nl)