Interessante links

Antiquariaat Quaeckernaeck | Boekverzoek.nl / Oppapier.nl
Verkoopsite van schoolplaten, wandkaarten, wandplaten. Honderden schoolplaten op voorraad. Te bezoeken op markten en in Maarsseveen.

Verzameling in beeld
www.collectiontrade.nl
"Op deze site worden op gestructureerde wijze catalogi weergegeven van een aantal verzamelthema's die met name ons nostalgisch gevoel aanspreken. We hopen hiermee mensen te kunnen informeren, stimuleren en enthousiasmeren voor ons erfgoed en de verzamelhobby.'' Bron: Verzameling in beeld.


Nationaal Onderwijsmuseum | Dordrecht
''Het Nationaal Onderwijsmuseum wil - als een Huis voor het Onderwijs - ruime aandacht aan de ontwikkelingen in het onderwijs geven. Niet alleen met exposities waarin het verleden, heden en de toekomst van de school tot leven komen. Ook door een podium te creëren voor gedachtewisseling en debat; door een practicum in te richten voor onderwijsexperimenten en workshops.'' 
Bron: www.wikipedia.nl

Wall Charts, history and European identity | Geschiedenisonderwijs
Op deze website zijn schoolplaten uit verschillende Europese landen te zien die bedoeld zijn voor het vak geschiedenis. De schoolplaten zijn afkomstig uit de collecties van Denmark’s Paedagogiske Bibliothek (National Library of Education, Denemarken), Forschungsstelle: Schulwandbild, department of the University of Würzburg (Duitsland ) en het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam.

RKD | Nederlands Instituut voor Kunstheschiedenis
Database met informatie over kunstenaars, kunstwerken en dergelijke. Als u op zoek bent naar informatie over bijvoorbeeld illustratoren, dan kunt u hier onder andere biografische gegevens vinden.