A. Middelhoek

Abraham (Bram) Middelhoek


Geboren 28 februari 1906 in Zwijndrecht
Overleden 25 juli1968* in Amsterdam. 


*Middelhoek overleed op 62 jarige leeftijd 'in leven directeur van de Akademie voor Kunst en Industrie' aldus een familiebericht in het Algemeen Handelsblad (via Delpher.nl). Middelhoek werd begraven. 

Werkzaamheden

Hij woonde en werkte in Zwijndrecht en Enschede. Middelhoek studeerde aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij was kunstenaar en illustrator van onder andere paddestoelen, maakte glas-in-loodramen (glazenier). Was lid van de Twentse Kunstkring en directeur van de Akademie voor Kunsten en Industrie in Enschede.

Op zijn 23 werd hij tekenleraar aan de ambachtschool in Enschede (lagere akte en twee middelbare akten tekenen). 

Na de tweede Wereldoorlog gaat Middelhoek biologie studeren in Amsterdam. Doordat hem een functie als onderdirecteur wordt aangeboden aan de Akademie voor Kunst en Industrie in Enschede, stopt hij zijn studie. 

Middelhoek is bekend van onder andere wandplaten over paddestoelen die zijn uitgegeven door uitgeverij Thieme. Zijn interesse voor paddestoelen wordt gewekt doordat zijn vrouw paddestoelen gaat verzamelen. Aankondiging van de Leeuwarder Courant op 24 september 1955 via Delpher

Middelhoek heeft twee wandplaten gemaakt over paddestoeken.

Paddestoelen 1 (1952 - 1955)
Paddestoelen 2 (1952 - 1955)

De platen zijn uitgegeven door uitgeverij Thieme.

Meer afbeeldingen zijn te vinden op:
A. Middelhoek jr